Kurníky
Výběhy

Násadové vejce - Kalimero Brown

Kód zboží: 191
Hmotnost: 0.03 kg

Kurníky ve slevě zde.

Sklopce a pasti zakoupíte tady.

Kalimero nebo-li selské kuře je přírodním brojlerem, který se chová pro dvojí užitkovost. Pro svojí nenáročnost se stal oblíbencem především začínajících chovatelů. Celý popis
Není skladem

Chci hlídat dostupnost

25 Kč

Násadové vejce - Kalimero Brown

Slepice Kalimero je plemeno velmi vhodné pro odchov na dvorku. Jedná se o těžké plemeno selského kuřete, které se chová především pro svou masitost. Ve stáří 120 dnů už může dosáhnout na hmotnost až 5,5 kg. Tato kuřata rostou pomaleji, než brojleří ve velkochovu, což je ale jejích výhoda. Pomalé přibírání zaručí zdravější a chutnější maso. Chov selských kuřat je bezproblémový, slípky jsou klidné, přátelské a nenáročné. Hodí se i pro začínající chovatele. U nás je zakoupíte v podobě násadových vajec.

Snáška slepic Kalimero přichází někdy kolem 18. týdne věku a snášejí i přes zimu. Slepice dosahují váhy až 2,3 kg, kohouti zpravidla o půl kg více.

Vlastnosti chovu Kalimer

  • Jedná se o klidné a krotké plemeno bez útočných tendencí.
  • Kalimero je brojler, ale je přizpůsoben pro domácí chov. Díky tomu je odolnější nemocem, různým chorobám a řídnutí kostí.
  • Jejich maso je díky pomalejšímu růstu (než u bílých brojlerů) chutnější a slepice lze chovat i bez podpůrných hormonů.
  • Přibližně ve 24. týdnu věku slepice začnou snášet vejce.
  • Snášejí až 250 ks velkých vajec.

Vnitřní znaky vajec

Nejlepší násadové vejce? K líhnutí se nejvíce hodí vajíčka stará maximálně 7 dní. Čím déle budete vejce skladovat, tím více bude klesat jejich kvalita. Každý den od snesení se zvětšuje vzduchová bublina uvnitř a dochází k postupnému vysychání bílku. Pokud vejce skladuje opravdu dlouho, hrozí přilepení žloutku ke skořápce. Vejce před nasazením prosvěcujte a všímejte si narušení nebo nežádoucích tělísek.

Vnější znaky vajec

  • Velikost: musí se alespoň přibližně shodovat s hmotností vajec daného plemena dle stanovených norem. Malá vejce nesou většinou nedospělé kuřice. Velká mohou obsahovat dva žloutky. Proto se pro líhnutí nehodí.
  • Celkové tvarování vejce: vejce by nemělo mít žádné deformace. Zároveň nesmí být příliš kulaté nebo moc podlouhlé. Musí mít klasicky pěkný vejčitý tvar. Různá pokřivení snižují množství vylíhnutých kuřátek.
  • Povrch vejce: skořápka musí být celistvá a hladká. Pokud na ní objevíte vypoukliny, hrbolky nebo jakékoliv jiné deformace, vejce z násadových vyřaďte. Vejce nikdy neomývejte.

Všechny násadové vejce zakoupené u nás jsou rovnou připraveny na proces líhnutí, ať už přirozený pod kvočnou nebo umělý v jedné z námi nabízené líhni.


Copyright © 2020 Kurnikar.cz

Nastavení ochrany soukromí

Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Souhlasím

Nastavení cookie

Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.

Souhlasím se všemi Odmítnout vše