Kurníky
Výběhy

Spařovací kotel

Kód zboží: 0337
Hmotnost: 9.4 kg

  • Dnes sleva 50 Kč na celý sortiment - kód: podzim50

Nepostradatelný elektrický pomocník, který vám ušetří práci, čas a spoustu nervů při škubání vodní i hrabavé drůbeže. Celý popis
Skladem
12 999 Kč

Další varianty produktu

49 litrů
95 litrů

Elektrický kotel na spaření drůbeže 49 litrů

Elektrický spařovací kotel spolu s elektrickou škubačkou jsou natolik nepostradatelnými pomocníky každoročních sezonních porážek, že by zásadně neměly chybět ve vybavení žádné menší rodinné farmy zabývající se chovem drůbeže. A nejen to, a na chuť jim jistě přijdou i zapřisáhlí milovníci drůbežího masa z vlastního domácího chovu.

Kotel vodu nejen ohřeje na vámi zvolenou teplotu, navíc teplotu během svého chodu neustále udržuje a kotel je tudíž ihned připraven k dalšímu použití. Jeho 70ti litrový objem je vhodný k paření především menší hrabavé a vodní drůbeže. V případně menších, na podzim porážených kuřat, jich spaříte na jednu várku až 5 kusů. Vlastní výpustní ventil a vyjímatelná vnitřní nádoba z nerezové oceli vám zajistí nejen velice snadnou údržbu, navíc životnost materiálu takřka neomezenou.

Jak je mezi chovateli známo, je nutné drůbež před škubáním důkladně spařit. Doporučujeme tedy odstranit hlavu a vložit poraženou drůbež na několik minut do slané vodní lázně s teplotou 30-50 °C a až následně ohřát na 75 °C. Sůl, jenž obsahuje slaná lázeň a horká voda použita k vlhčení při celém procesu škubání ochrání kůži před nežádoucím potrháním.

   Při obsluze elektrické škubačky dbejte zvýšené opatrnosti a zásadně používejte ochranné pomůcky!

Parametry kotle:

  • Materiál. Nerezová ocel 0,8 mm
  • Objem.  49 l vody
  • Rozměry. 38 x 45 x 65 cm (HxSxV)
  • Hmotnost. 16 kg
  • Příkon. 180 - 240 V
  • Kapacita. Na jeden cyklus spaříte až 5 ks menší drůbeže
  • Záruka. Dva roky

Výhody kotle:

  • Bezpečný, tepelnou pojistkou opatřený kotel.
  • Indikátor zapnutí ohřevu, s vlastním termostatem.
  • Snadné čištění s pomocí výpustného ventilu.
  • Možnost nastavení vlastní teploty.
  • Hlavní pojistný spínač tlačítko ON/OFF.
  • Kvalitní, proti poškození ošetřená, ušlechtilá nerezová ocel. 
  • Šetří čas, práci a v neposlední řadě i peníze.
  • Drůbež je po použití kotle dokonale připravena na zbavení veškerého peří.
  • Díky správnému spaření nedochází k následnému poškození drůbeže ve škubačce.
  • lze použít i při zabijačkách na ovar, vaření jitrnic, jelit, tlačenek, polévky.

 


Copyright © 2020 Kurnikar.cz

Nastavení cookies

Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "OK".

OK

Nastavení cookie

Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.

Souhlasím se všemi